2008. július 9., szerda

Terminator - avagy mitől marad életben egy franchise

A nagy volumenű bejegyzéscímhez mérten szerény néhány mondatot szeretnék idebökni egyik kedvenc sci-fi akciómmal kapcsolatban. A sorozat, a Sarah Conor Cronicles ad ürügyet egy kis áttekintésre terminátor témában. Tegnap megnéztem a pilot epizódot, és vegyes érzelmekkel zártam be a lejátszót. Egyrészt még ennek az alacsony költségvetésű tévéfilmnek is akadtak olyan pillanatai, amik libabőr közeli állapotba kerítettek (ehhez nálam egy zenei részlet, vagy ügyes beállítás is elég), másrészt a sorozat "jó terminátora" mellett nem tudok szó nélkül elmenni, ez a Summer Glau vitathatatlanul gyönyörű teremtés. A franchiset - jutott eszembe - elsősorban a rajongók érdeklődése tarthatja fenn, illetve a stúdió bizadalma a franchise rajongóiban. És mivel én teljesen, de nagyon terminátor rajongó vagyok, tisztelegvén a franchise nagyszerűsége előtt, sorra veszem az eddig vásznon, vagy képernyőn megjelent terminátorokat a teljesség igénye nélkül (mivel a sorozatot még nem néztem végig, és mivel abban több is van, de mindegy, nekik amúgy sem tulajdonítanbék nagyobb jelentősséget).
1984-et mutatott a naptár, amikor James Cameron megcsinálta minden idők egyik legjobb akciófilmjét, a Terminátort, sokat írtak már róla, én most csak egy képet mutatok, így nézett ki Schwarzi, mint a megállíthatatlan gonosz gyilkológép ebben a moziban:A folytatás 1991-ben készült el, színtén a neves direktor kezei alatt, Arnold, aki a T-100-as terminátor szerepébe ezúttal a jó oldal képviseletében bújt, így feszített akkoriban:Aztán volt neki itt már egy nem kevésbé félelmetes ellenje, Robert Patric játszotta, ő volt a T-1000-es, vagy ha úgy jobban tetszik, a higanyember:Habár a második rész hatalmas sikert aratva vált a 90-es évek egyik legnépszerűbb filmjévé Cameron nem akart folytatást. A franchiset viszont életben kellett és lehetett tartani, így Jonathan Mostow-val a rendezői székben megszületett a 3. Schwarzit sikerült megnyerni:A gonosz robot pedig itt a szemrevaló Kristanna Loken (T-X) volt (ekkor jöttem rá, hogy a terminátorokat kb. úgy jelölik, mint a windowst):A tavaly induult sorozatból csak egyetlen gépemberről teszek ki képet, ebben ő John Connor védelmezője, és gyakorlatilag miatta fogom megnézni a sorozatot. Eddig mindkét általam látott epizódban volt legalább 1 tökjó terminátoros pillanata, ráadásul, mint már említettem, még "kikapcsolva" is elnézegetném e bájos arcot:Egyelőre csak ennyit akartam, egyébként, ha kíváncsiak vagytok, a sorozat nézhető, rosszabb is lehetne, bár természetesen nem mérhető a mozifilmekhez. A rajongók azonban így is reménnyel fordulnak a 2009-es év felé, hisz jön a folytatás a mozikba, nem kisebb nevekkel, mint Christian Bale és Helena Bonham Carter. Meglátjuk.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én végig néztem az első évadot, és ahogy látom ugyanazért mint te, úgyhogy adok egy jó tanácsot: az évadzáróra készíts elő pár zsepit, mert sírni fogsz te is!


Nem csak mozis blog - 2011

e-mail: kasafero@gmail.com