2009. február 27., péntek

Doom társasjáték

No kérem, itt nem valami Gazdálkodj okosan! féle társasról van szó, de a dolog nem csak azért hat üditően, mert friss, és egyik Tescoban sem porosodik tíz éve.
Múlt hétig nekem az említett matuzsálem (a nagyi öreg társasa) jelentette az asztali kockázós társasjátékokat, és nem is gondoltam volna, hogy ezek a számítógépes játékok alapján készült cuccok ennyire izgalmasak lehetnek. Azok, mert igyekeznek hűen követni a cselekményt, visszaadni a hangulatot. És a Doomnál ez bejött. Olyannyira, hogy ma éjjel tervezem a PC verzió telepítését egy kis nosztalgia céljából. Még csak annyit, hogy a leírásban megadott végigjátszás 1-2 óra, mi négyen este héttől hajnalig rendületlenül dobáltuk a kockákat, és csuszigáltattuk a plasztik figurákat.
Vigyázat! A játszás alatt fölléphet röhögőgörcs, adrenalintúltengés, valamint csillagközi patriotizmus (amolyan Földszeretet, Marsutálat), és túltengő csapatszellem (amolyan "hagyjatok magamra, nekem már mindegy, mentsétek meg a piros beléptetőkártyát és magatokat meg az anyabolygót!").

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Húűűűűűűamindenségit!!!! én is szeretnék egyszer veled ilyet!!!

kÀ0s2 kapitàny írta...

én voltam :D

Névtelen írta...

Én is :-)

Pár hónapja meglátogattam egy pesti cimborám, hogy majd dumálunk nagyokat, meg pipa meg sör, meg szokásos. Ehhez képest ott ragadtunk valahol, ahol megjelent valaki egy Starcraft társasjátékkal...

Nemtom ki mennyire élte meg a starcraft-kultuszt, de sztem nem kell magyaráznom. Végül is este fél9kor kitaláltuk, hogy akkor legyen játék, 5ünknek 11ig sikerült egyáltalán a szabályokat elmagyarázni (pedig senki sem volt ott vészesen hülye), hajnali 2-3 fele kirepült az első Battlecruiser, 6-7 fele pedig kamikaze akcióba kezdtem a győzelem érdekében (na meg már menni kellett volna a Népligetbe..).

Amúgy kurvazseni volt.


Nem csak mozis blog - 2011

e-mail: kasafero@gmail.com