2009. április 27., hétfő

Szörnyek az Űrlények ellen (2009)

Tavaly a Kung Fu Panda annyira jól sikerült, hogy úgy tűnt, a Dreamworks kezd a Pixar méltó ellenfelévé válni, de sajnos más a helyzet. A néző azt se tudja, kinek adja a történelem legidiótább karaktere díját a Szörnyek az űrlények ellen szereplői közül. Mert vicces ugyan, ha egy-két szereplő úgymond nincs képben, vagy magyarán hülye mint a tök, de hogyha elfogynak az értelmes megmozdulások és az ormótlan pixelteremtmények Sasjózska-féle ripacskodásba kezdenek, akkor már senki nem fog nevetni.
Csak a humorra mentek rá a készítők, semmi egyéb nem számított, ebbe az egyetlen vállalásukba is csúnyán belebuktak. A marketing még retró sci-fi hangulatot ígért, a végeredmény egy újabb teljesen értelmetlen maszlag lett, melynek egyetlen megmosolyogtató része szintén egy maszlag, aki ő volna:Most látom, hogy az ugyancsak pocsék Cápamese direktora követte el ezt is, persze ne gondoljuk, hogy csak ő a ludas, az egész csapatnak meg kéne végre hoznia a döntést, hogy meséket készítenek, vagy bárgyú vigyorokkal és lapos viccekkel kaszálnak rengeteg zsét, ahogy eddig is.

1 megjegyzés:

Máté írta...

Ma láttam én is.
A figurák amúgy izgalmasak lehetnének, de nincsenek kihasználva a lehetőségeik. Ha a humorra mentek rá, akkor kábé a 3-tól 9 éves korhatárt lőtték be. Ott még lehet hatása, mondván: Minden kezdet nehéz. Ja nem, az úgy volt hogy: A néma gyereknek anyja sem érti a szavát. Nem, mégse, talán ez: Az újszülöttnek minden vicc új. Á igen.
Szóval a dramaturgia iszonyatosan szellős. Ez mondjuk tömörítve elment volna egy kisfilmnek, és akkor még tényleg élvezhető is lett volna.
Jut eszembe: az idegen űrhajónak Pannon logóra hajazó formája van. Ez valami intertextuális reklám fogás? :D


Nem csak mozis blog - 2011

e-mail: kasafero@gmail.com