2011. február 27., vasárnap

SAVE THE HUNGARIAN FILMS!

Tisztelt Pénzemberek és Alkotók!
Engedjék meg, hogy javaslatot tegyek a magyar film újjáélesztésére, a következő filmötletekkel (bármelyik felhasználható, jogdíjat és elismerést nem kérek, csak annyit, hogy a filmekből befolyt bevételből ne adjanak se Sas Tamásnak, se annak, aki a Tüskevár remake-kel rémísztget, se a Szinglik éjszakája 2-nek!)
Javaslataim jelmondata: BKV, avagy Bátorság, Koprodukció, Vegyesen!

PÁL UTCAI FIÚK 2


A kis Nemecsek már gyógyultan kijár a grundra, és építgeti azt, amit a harc során tönkretettek a vörösingesek. Közeli barátságba kerül a mentálisan zavart Ács Ferivel, aki a film közepe táján elmondja, hogy azért olyan zaklatott, mert halottakat lát. A film végén a kis nemecsek rádöbben, hogy ő is halott, és a grund be van zárva.
A kis nemecseket játszhatná Sz. Z., Ács Ferit pedig Nagy Marcell filmszínész.
A rendező mindenképpen M. Night Samalamadingdong legyen!

A JÁNOS VITÉZ KÓD


Az amerikai Egyesült Államok egyik beteg elméjű professzora (Mucsi Zoltán) ellopja Petőfi Sándor csontjait a Louvre-ból. A magyar titkosszolgálat embere (Nagy Marcell) éppen alkoholista időszakát éli tehetségtelensége miatt, amikor a János Vitéz eredeti kéziratait böngészve rájön, hogy Petőfi a sorok közé citrommal írt. Felmelegíti a papírt, és láthatóvá válnak a nyomok: Petőfi Segesváron nem halt meg! Beszélgetésbe kezd a Köztársasági Elnökkel (Franco Nero), akitől megtudja, hogy a Pálos Rend tagja, akinek az ősei a Szent Koronára tűvel további titkos jeleket véstek Petőfi Sándor sorsát illetően. A lepukkant titkosszolgálati ember ellopja a Koronát, és közben még kezet is fog Gyurcsány Ferenccel (himself), aki épp a szobájában táncol, és aki aláírja neki a Szent Koronát. A korona elvezeti hősünket a végső csata helyszínére: Nagyvázsonyba, ahol az őrült tudós már életre keltette Petőfit (Pintér Tibor). A végső csata után a titkosszolgálat embere felemelkedik alkoholista mivoltából, Gyurcsány Ferencet pedig letartóztatják a Korona megrongálásáért. A filmnek nyitott vég kell, mondjuk Petőfi utazik a vonaton, az Alföldön. (I'm looking for Mary Hrúz).

A Hét Krajc-ár

Egy szegény család. Az apát (cameo: Dwayne The Rock Johnson) elhurcolja a titkosszolgálat főembere (Scherer Péter). A családban hét gyerek van (a film érdekessége, hogy mind a hetet Nagy Marcell alakítja), de nincs mit enniük. Az anya (Molnár Piroska) eldönti, hogy azt hazudja, van hét krajcár a lakásban. A gyerekek keresni kezdik. Közben az anya megidézi Koppány szellemét (Franco Nero, magyar hangja Dörner György), és sámánista szertartással egy-egy testrészét kínálja egy-egy krajcárért. Koppány azt súgja a fülébe: hét krajcár múlva meghalsz. A gyerekek találnak egy krajcárt, mire az anya egyik körme leszakad. Találnak még egyet, mire hullani kezd a haja. A harmadiknál eltöri a lábát, a negyediknél leszakad az egyik karja. A legkisebb gyerek (Nagy Marcell) rájön, hogy a krajcárok és a balesetek között összefüggés van, de mindhiába, a testvérek (Nagy Marcell, Nagy Marcell, Nagy Marcell, Nagy Marcell, Nagy Marcell, Nagy Marcell) már túl éhesek...

A Nagy Ho-ho-ho-horgász - The Movie
3d-s animációs film, amelyben minden karaktert Nagy Marcell alakít, motion capture eljárással.

T


Egy szuperhős születésének meséje. A kis Michael Toldee (gúnynév, mert sokáig csak ennyit tudott mondani: ee) már gyerekkorában kitűnik a többiek közül: felemel egy szekeret, amikor a kismacska beszorul alá, meg soványra szop egy hatalmas bivalyt, annyi tejet tud meginni. Egy dologgal van baj: hirtelenharagú. Amikor idősebb lesz (itt már Nagy Marcell alakítja), testvére, a gonosz George (Mucsi Zoltán) mindig csúnyán beszél vele, aztán T haragja egyszer lesújt: egy malomkövet vág testvéréhez, de egy ártatlan embert öl meg (cameo: Rob Schneider). T bújdosni kezd, és keleti légzéstechnikákat tanul ideges állapotai leküzdésére. George nem hagyja annyiban a dolgot, még a királyt (Franco Nero) is ráuszítja testvérére. Toldee eljut az X-men First Class-be is, de nem találja a helyét, továbbra is dühös, és ott is megöli Wolverinet, meg Minotauruszt. Régi nevelője (Anthony Hopkins) megtalálja őt, és elmondja, hogy egy gonosz szuperhős, Chevy Taste (Gesztesi Károly) tartja rettegésben Magyarországot. Toldee félreteszi sérelmeit, és legyőzi a gonoszt. Ebben segítségére lesz hű szolgája, és anyja (Terry Black), aki mindig is bízott fia képességeiben. A gonosz testvér meglakol, a film vége nyitott - feltűnik egy újabb gonosztevő, The Voiceman, akit Havas Henrik alakít.


FOLYT KÖV...2 megjegyzés:

Dö írta...

Én ezen hangosan nevettem. Többször! Kártérítést követelek!

_renton írta...

Hmm! Ez a Tüskevár trailer egészen hátborzongató, és a vége felé még fokozni is tudják...

Nem csak mozis blog - 2011

e-mail: kasafero@gmail.com